телефон Поръчай по телефон
070050199

Летни гуми - страница 349

Няма намерени резултати

Летни гуми

Летните гуми са предназначени за придвижване през топлите месеци от годината, когато пътищата са нагорещени от слънцето. Те се използват, когато средните температури за денонощие надвишават 7˚C.

Протекторите им са съставени от по-твърди смеси, които да устояват на високата температура, получаваща се при движението върху горещия асфалт - тогава лятната гума е максимално ефективна и еластична, осигурявайки оптимално сцепление с настилката. Освен че издържат на високи температури, летните гуми запазват формата си и поддържат съпротивление при търкане с нагорещени пътища.

Как да изберете летни гуми?

Изборът на летни гуми зависи от няколко фактора. Първият е средните температури в денонощието трайно да се задържат над 7˚C. Вторият е при какви условия ще ги използвате: къде ще шофирате (в града или извънградско); какви са климатичните особености в района, където живеете, и какъв е стилът ви на каране.

Преди да закупите конкретен модел, погледнете какви са спецификите му, за да прецените дали е подходящ за колата ви. Те са изписани на самата гума и уточняват размера, индекса за максимална допустима скорост, големината на джантата, за товароносимостта и други.

Предимства на летните гуми

Едни от големите плюсове на този тип гуми е, че осигуряват по-малко шум, повече комфорт и по-добри управление, сцепление и спиране на шофьора.

Имайте предвид, че при ниски температури и заледени или заснежени пътища летните модели не работят добре заради по-слабо сцепление при студено време. В такива случаи е препоръчително да ги смените със зимни гуми.

Избор на летни гуми от “24 гуми”

Летните гуми са важен фактор за доброто функциониране на превозното ви средство.

Ако искате да си купите нови летни гуми, разгледайте сайта на “24 гуми”, където ще откриете голямо разнообразие от модели, произведени от доказани марки като Goodyear, Pirelli, Michelin, Continental, Dunlop и други.

Преди да се спрете на конкретен модел, помислете върху това какъв е климатът в района, в който живеете, стила на шофиране и бюджета ви.

Разгледайте летните гуми в онлайн магазин “24 Gumi” и изберете подходящите за вашия автомобил! Ако имате въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта на ОРС или КЗП
Copyright© 2019 W3D Studio. "24Гуми" ООД - Всички цени в сайта са за 1 брой гума с начислено ДДС