телефон Поръчай по телефон
070050199

Осем съвета за безопасно шофиране в тежки условия

Гуми - СЕЗОН

В магазина 24 gumi.bg предлагаме голямо разнообразие от гуми за всеки сезон. Независимо дали сте в търсене на летни, зимни или всесезонни гуми, ние имаме какво да ви предложим. Летните гуми са идеални за употреба през топлите месеци, когато температурите са високи и пътищата са сухи. Зимните гуми, от своя страна, са специално проектирани за да осигурят отлично сцепление и безопасност на пътя при ниски температури и наличие на сняг и лед. Ако обаче не искате да сменяте гумите през различните сезони, може да изберете всесезонните гуми, които са подходящи за широк спектър от условия на пътя. Така че независимо от вашите нужди и предпочитания, можете да бъдете уверени, че ще намерите правилните гуми за вашия автомобил в нашия магазин.

Гуми - МАРКА

При избора на гуми, марката е от решаващо значение. В нашия магазин предлагаме гуми от водещи производители, които са известни с високото качество и надеждност на своите продукти. Независимо дали търсите гуми от Michelin, Continental, Pirelli или друга известна марка, можете да бъдете сигурни, че ще получите най-доброто за вашето превозно средство. Марките гуми, които предлагаме, са доказали своята стойност на пазара и са изборът на много шофьори. Така че не се колебайте да разгледате нашата голяма гама от гуми от различни марки и да намерите тази, която най-добре отговаря на вашите нужди и предпочитания.

Гуми - ЦОЛАЖ

Когато става въпрос за размерите на гумите, ние ви предлагаме широка гама от опции. Независимо дали търсите гуми с по-малък диаметър като 10 или 12 цола за по-компактни автомобили или големи гуми с по-голям диаметър като 22 или 24 цола за SUV-ове и ванове, ние имаме какво да ви предложим. Изборът на правилния размер на гумата е от съществено значение за безопасността и функционалността на вашия автомобил. Затова винаги можем да ви помогнем да изберете правилната гума за вашето превозно средство.

Ето и нашите Осем съвета за безопасно шофиране в тежки условия

 1. Безопасно шофиране през нощта

  Приспособяване на зрението към светлина и сенки При нощно шофиране очите Ви имат нужда от малко време, за да се приспособят към светлините и сенките. Светлините от другите превозни средства на пътя също оказват влияние върху зрението ви. Затова е добра идея да промените ъгъла на огледалото за обратно виждане, за да намалите ефекта на заслепяване от автомобилите зад вас. Също така избягвайте директната светлина от автомобилите в насрещното движение и не шофирайте бързо през нощта, тъй като видимостта е намалена.

 2. Безопасно шофиране в дъждовно време

  Лоша видимост по време на буря При силни дъждове пътищата стават хлъзгави и видимостта се влошава. Затова е важно да намалите скоростта, спазвайте безопасно разстояние от автомобилите пред вас и използвайте къси светлини и мигачи.
 3. Безопасно шофиране при мъгла

  При мъгла видимостта е по-ниска. За да осигурите безопасността си при шофирането при мъгла, трябва да включите късите светлини и фаровете за мъгла. Спазвайте ограниченията на скоростта и избягвайте да изпреварвате, особено при гъста мъгла. Спазвайте достатъчна дистанция от автомобилите пред вас, за да имате време да реагирате при необходимост.
 4. Безопасно шофиране върху лед и сняг

  Когато става дума за шофиране в условия на лед и сняг, трябва да бъдете особено внимателни и предпазливи. Започнете стартирането плавно, без рязко натискане на педала на газта. Карайте бавно и спазвайте безопасно разстояние от автомобилите пред вас. Поддържайте умерена скорост и използвайте ниски предавки, за да контролирате автомобила при наклон. За да избегнете поднасянето, натискайте педала на газта и спирачките внимателно. Важна е и правилната подготовка за шофирането в условия на лед и сняг - носете си лопата и предупредителен триъгълник, както и вериги за сняг, ако е необходимо.
 5. Безопасно шофиране при кален терен

  Когато става дума за кален терен, трябва да бъдете допълнително внимателни. Преди да продължите напред, спрете и проверете плътността и дълбочината на калта. Обръщайте внимание на следите от други превозни средства, за да прецените дълбочината и плътността на калта. Определете вида на превозните средства, които са оставили следите, по размера и широчината на следите. Така ще можете да прецените дали вашето превозно средство е способно да преминава през каления терен или не.
 6. Безопасно шофиране при силна буря

  Силният бурен вятър може да бъде изключително опасен при шофирането. В такива условия е важно да намалите скоростта и да държите здраво управлението на автомобила. Избягвайте преминаването през открити пространства, където вятърът може да бъде по-силен. Друг съвет е да бъдете предпазливи около големи превозни средства, като камиони или автобуси, които могат да бъдат повлияни от силния вятър и да причинят нарушаване на стабилността на вашето превозно средство.
 7. Безопасно шофиране при горещо време

  Високите температури могат да се отразят на производителността на гумите и да ги направят по-склонни към пробиване или спукване. Затова е важно да проверите регулярно налягането и състоянието на гумите, особено по време на горещи летни дни. Също така, запазвайте подходящото разстояние от предходните автомобили и използвайте климатик, за да поддържате комфортната температура вътре в автомобила.
 8. Поддръжка на автомобилните гуми

  За да гарантирате дълготрайна издръжливост и безопасност, редовната поддръжка на автомобилните гуми е от съществено значение. Проверявайте редовно налягането и износването на гумите и ги ротирайте според препоръките на производителя. Осигурете си резервна гума и не забравяйте да я проверявате и поддържате в добро състояние.

Сега, когато сте запознати с основните съвети за безопасно шофиране в различни условия, можете да бъдете по-уверени и подготвени за всякакви предизвикателства на пътя. Не забравяйте, че безопасността е от първостепенно значение, затова винаги бъдете внимателни и предпазливи при шофирането. За още полезни статии може да посетите нашия блог.

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта на ОРС или КЗП
Copyright© 2019 W3D Studio. "24Гуми" ООД - Всички цени в сайта са за 1 брой гума с начислено ДДС