телефон Поръчай по телефон
070050199

Три основни причини за проблеми с гумите

По-добрата информираност ще ви помогне да избегнете проблеми с гумите

 

Обикновено е трудно да се избегнат пътни препятствия като дупки, стъкло и камъни. Има, обаче, три основни причини за проблеми с гумите, които могат да се избегнат: неправилното налягане, шофирането с висока скорост и претоварването. Предприемането на предпазни мерки за тяхното предотвратяване ще гарантира по-сигурна мобилност и по-дълъг живот на гумите.

Неправилно налягане

Недостатъчното или превишеното вътрешно налягане на гумите оказва отрицателно влияние върху техния живот, върху комфорта при шофиране, сцеплението и спирачния път. Недостатъчното вътрешно налягане води до прекомерно огъване на външната гума и в резултат на това до прегряване, увеличаване на съпротивлението при търкаляне и преждевременно износване. В крайни случаи недостатъчното вътрешно налягане може да доведе до повреждане на гумата. По същия начин, прекомерното напомпване може да скъси живота на гумата, да намали сцеплението и да доведе до неравномерно износване. 

 

Шофиране с висока скорост

Риска от повреждане на гумите е много по-висок при шофиране с висока скорост. Ако карате с висока скорост и ударите препятствие на пътя, вероятността гумите да се повредят е по-голяма, отколкото, ако карате с ниска скорост.

Шофирането с висока скорост води до прегряване на гумите, което може да ги повреди. То също може да доведе до внезапно унищожаване на гумата и бърза загуба на въздух. Липсата на контрол в случай на загуба на въздух може да доведе до инциденти. Ако забележите някаква повреда, трябва незабавно да смените гумата с резервна.

Претоварване

За да избегнете претоварването на Вашите гуми, проверете тяхното максимално ниво на натоварване, което може да откриете върху страницата на гумата. Никога не превишавайте тази стойност. Претоварените гуми прегряват и това може да доведе до внезапното им унищожаване. Винаги следвайте препоръките за натоварване на производителя. Не превишавайте допустимия максимален товар за всяка ос на превозното средство.

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта на ОРС или КЗП
Copyright© 2019 W3D Studio. "24Гуми" ООД - Всички цени в сайта са за 1 брой гума с начислено ДДС