телефон Поръчай по телефон
070050199

Трябва ли да се притеснявате за цветните ивици на гумите си?

Чудите се защо на някои гуми има цветни ивици ? Те означават ли нещо важно? Трябва ли да им обърнете внимание ?

Краткият отговор е, че не е нужно да се притеснявате за цветните ивици на гумите си. Всъщност те са единствената част от гумата, която всъщност не е нужно да проверявате. Ивиците са само за производители на гуми.

Професионализмът е важен през целия процес на производство и дистрибуция на гуми. Всеки ден фабриките произвеждат хиляди гуми, следователно се появи необходимостта от подходяща система за маркиране.
Цветните ивици са разработени, за да помагат на производителите и дистрибуторите да избегнат скъпи грешки. По принцип такива цветни ивици и буквено-цифровите кодове, които точно показват различни характеристики на даден модел гума, като размер, тип и други параметри на гумите.


Каква информация е обозначена с ивиците?
Ивиците са важни само за завода производител. Те улесняват работата на специалистите по гуми и служителите в завода. Те не играят никаква роля за клиентите.

Символите, ивиците или линиите са свързани със завода, където е произведена гумата. Може да се случи, че един и същ модел в същия размер ще бъде маркиран с различно подредени цветни ивици, така че не се притеснявайте, ако след получаване на доставката осъзнаете, че една от гумите има различен цветен знак от другите. Ивиците се изтриват след няколко дни използване на гумата.

Какво означава точките, маркирани върху гумите?
Цветните точки отстрани на протектора също са важни само за производителите, точно както при ивиците. В зависимост от конкретния производител те могат да информират за:

Максимално отклонение на променливата радиална сила (червена точка за гуми Bridgestone)
Положение на вентила - това е информацията за монтаж, която често идва под формата на споразумение между производителя на гуми и автомобилния производител, който купува по -голяма партида от продукта за своя модел кола

Успешно преминали тестове за качество (бяла точка с черен център)

Моля, обърнете внимание, че точките от един и същи цвят могат да имат напълно различни значения за различните доставчици. Значението на тези точки е променливо в зависимост от производителя и дори в рамките на една и съща марка, но за различни модели.

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта на ОРС или КЗП
Copyright© 2019 W3D Studio. "24Гуми" ООД - Всички цени в сайта са за 1 брой гума с начислено ДДС