телефон Поръчай по телефон
070050199

3 Причини да не карате ЗИМНИ гуми през ЛЯТОТО

1. Зимните гуми могат да се износят по-бързо при по-високите температури!

Зимните гуми са направени със специална каучукова смес, която спомага за постигане на максимално сцепление в снежни и заледени условия, като остава гъвкава при по-ниски температури. Топлината се отразява зле на зимните гуми, които са предназначени да се използват, когато температурите са под 7°  или по-ниски. Зимните гуми, които се движат по горещата пътна настилка, обикновено се износват много по-бързо.

Разлики между всесезонните и зимните гуми

Зимните гуми са предназначени за сцепление, а не за дълголетие, докато всесезонните гуми са предназначени за по-ниско съпротивление при търкаляне и по-дълъг живот на протектора. Тези гуми са направени с каучукова смес, която е проектирана за широк диапазон от температури и пътни условия.

Шофирането на зимни гуми през лятото може да ги износи по-бързо. Това е така, защото каучуковата смес в зимните гуми е предназначена за по-студени условия, а не за по-топли температури.

2. Това ще ви коства, а не да ви спести пари!

Ако сте инвестирали в допълнителната безопасност и сте закупили зимни гуми, смяната им с набор от всесезонни или летни гуми в подходящия момент ще ви помогне да удължите експлоатационния живот на зимните гуми - спестявайки ви пари.

В сравнение с всесезонните гуми, зимните гуми често имат по-високо съпротивление при търкаляне.

3. Проблеми със сцеплението и боравенето!

По-меката каучукова смес в зимните гуми няма да осигури качествено сцепление, колкото целогодишната или лятната гума. Завиването, ускорението и спирането може да бъдат нарушени при горещи, летни пътища и по-високи температури.

Що се отнася до сцеплението, липсата на дълбочина на протектора може да бъде по-голям риск за безопасността през зимата. Ако използвате зимни гуми през лятото, можете да очаквате тези гуми да имат по-малко протектор за следващата зима. Това означава, че вашите гуми също няма има нужните качества, когато дойде зимата.Потърсете новите си ЛЕТНИ ГУМИ

Потърсете новите си ЗИМНИ ГУМИ


Потърсете новите си ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта на ОРС или КЗП
Copyright© 2019 W3D Studio. "24Гуми" ООД - Всички цени в сайта са за 1 брой гума с начислено ДДС