телефон Поръчай по телефон
070050199

Летни гуми или Всесезонни гуми

ЛЕТНИ ГУМИ ИЛИ ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ
Летни или всесезонни гуми, разликите между двата типа могат лесно да бъдат разбрани погрешно. В зависимост от вашето превозно средство, условията на шофиране и личните предпочитания, единият може да е по-добрият вариант от другия.
Когато избирате между летни и целогодишни гуми, това помага да се разберат предимствата и ограниченията на всяка.

 

ВСЕСЕЗОННИТЕ ГУМИ СА ПРОЕКТИРАНИ ЗА БАЛАНСИРАНА ЕФЕКТИВНОСТ
Целогодишната гума предлага баланс на възможностите, осигурявайки приемливи характеристики в мокри и сухи условия, както и сцепление в сняг.

Създадени за средния шофьор, всесезонните гуми имат умерена дълбочина на протектора и каучукови смеси, които са проектирани да осигурят по-дълъг живот на протектора от летните гуми, които имат по-малка дълбочина на протектора. Целогодишните гуми се предлагат в много типове / модели, размери, товароносимост и рейтинги на скоростта за използване в голямо разнообразие от превозни средства от икономични автомобили до седани до минивани до пикапи.
Те са склонни да осигуряват комфорт при управление, управление и други характеристики, подходящи за повечето шофьори.

Всесезонните гуми се представят добре при топло време, но те могат да предложат по-малко сцепление от летните гуми, като жертват някои възможности за управление, спиране и завиване. Този компромис е необходим за целогодишните гуми, за да могат да осигурят приемливи характеристики при леки зимни условия и да осигурят по-дълъг живот на протектора.

Всесезонните гуми могат да осигурят сцепление през зимата, но не са най-добрата гума за използване при екстремни зимни условия на шофиране. Шофьорите, които срещат екстремно зимно време, може да помислят да преминат към зимни гуми през зимата.

Тъй като всесезонните гуми предлагат комбинация от летни и зимни характеристики, те често са добър вариант за шофьори в умерен климат и условия на шофиране.

ПОТЪРСИ СВОИТЕ ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ

 ЛЕТНИ ГУМИ - ПРИОРИТЕТ НА ШОФЬОРИТЕ, КОИТО ИСКАТ ОПТИМАЛНА ЕФЕКТИВНОСТ ПРЕЗ ЛЕТНИТЕ ДНИ.

Летните гуми са идеални за високоскоростни превозни средства и са създадени за скорост и пъргавина.
Те предлагат повишена отзивчивост, възможности за завиване и къс спирачен път. Това обикновено се дължи на специализирани модели на протектора и каучукови смеси, които позволяват подобрена прецизност на пътя. Моделите на протектора на летните гуми имат по-малко канали и поставят повече гума в контакт с пътя. Те са проектирани да осигурят максимално сцепление на пътя. Смесите на протектора на летните гуми са проектирани да останат по-гъвкави, позволявайки по-добро сцепление и контрол над превозното средство. Летните гуми могат да имат по-малка дълбочина на протектора, която позволява по-голяма стабилност.

Характеристиките на размерите (като ширината на гумата, съотношението на страницата и диаметъра на джантата), скоростната способност и други дизайнерски характеристики правят летните гуми по-подходящи и способни за повишена производителност в мокри и сухи условия на високоефективни, спортно ориентирани превозни средства. Изненадващо за някои шофьори, летните гуми осигуряват по-добри показатели в мокри условия на шофиране, благодарение на уникалните шарки на протектора, които помагат за изхвърлянето на водата и се противопоставят на аквапланинг.

Що се отнася до зимното шофиране, всесезонните гуми може да са по-подходящи от летните гуми, но като се има предвид тяхната комбинация от летни и зимни характеристики, ние препоръчваме да се обмисли и да се премине към зимни гуми, за да се получи оптимално сцепление и производителност при екстремни зимни условия.

ПОТЪРСИ СВОИТЕ ЛЕТНИ ГУМИ

 

ИЗБОР НА ПРАВИЛНИТЕ ГУМИ

Изборът на подходящата гума не е толкова прост, колкото монтирането на комплект и никога поглед назад. Когато обмисляте между лятна и всесезонна гума, вземете предвид условията си на шофиране, климата, в който живеете, и нуждите от производителност.

Най-добре е всички гуми на вашето превозно средство да са от един и същи тип гуми - като зимни гуми, всесезонни гуми, летни гуми и др. Гумите на вашето превозно средство трябва да отговарят на препоръчания от производителя размер, скорост, товароносимост, както и всякакви други препоръчани спецификации.

 

Готови ли сте да намерите подходящата гума за вас? Потърсете размера си сега!

 

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта на ОРС или КЗП
Copyright© 2019 W3D Studio. "24Гуми" ООД - Всички цени в сайта са за 1 брой гума с начислено ДДС