телефон Поръчай по телефон
070050199

Проверявайте налягането на гумите си поне веднъж месечно

Задължително трябва да се спазва заложеното от производителя налягане, защото то е адаптирано за Вашето превозно средство. Така ще оптимизирате работата на гумите и сигурността си.


Гумата естествено губи налягане и то се променя според температурата. Така че е препоръчително да се проверява налягането на гумите поне веднъж месечно и преди дълъг път. Не забравяйте да проверите и резервната гума.

В противен случай има риск да се намали сцеплението с пътната настилка и да се увеличи спирачният път, както и консумацията на гориво. Също така гумите и джантите ще се повредят по-бързо и ще намалят продължителността на живота си.

Препоръчителните нива на налягане често са различни за предните и задните гуми. Ако не сте сигурни до каква степен да ги напомпате или как да я проверите, следващите редове ще Ви бъдат интересни. Те могат да Ви спестят повече от е цената на сменянето на гума.

Налягане в гумите: Критичен аспект на поддръжката на превозното средство

В бързо развиващия се свят на пътуванията на пътя често се пренебрегва правилното налягане в гумите, което води до компрометирана безопасност и производителност. На [името на вашата компания] подчертаваме значението на редовните проверки на налягането в гумите, за да подобрим живота на вашите гуми и да осигурим гладко, безопасно каране.

Защо налягането в гумите има значение

Налягането в гумите е решаващ параметър, който засяга различни аспекти на вашия автомобил, включително обработка, спиране и ефективност на горивото. Производителите предоставят специфични препоръки за налягане, съобразени с всяко превозно средство, като се имат предвид фактори като товароносимост и условия на шофиране.

Въздействието на неадекватното налягане в гумите

Дълголетие:

Шофирането с недостатъчни гуми може значително да намали живота им, увеличавайки риска от повреди или внезапни издухвания. Поддържането на повече от 0,5 бара под препоръчаното налягане представлява опасност както за вашите гуми, така и за вашата безопасност.

Работа с точност:

Недостатъчното налягане на гумите компрометира точността на управлението, особено по време на завои. Тази загуба на точност на работа може да доведе до опасни условия на шофиране.

Аквапланинг:

С 30% по -малка инфлация от препоръчителната, има повишен риск от аквапланиране, особено при мокри условия. Ниското налягане на гумите увеличава шансовете за загуба на контрол върху мокри повърхности.

Спирачно разстояние:

Недоставените гуми допринасят за удължено спиране на разстоянието, критичен фактор в спешните ситуации. Правилното налягане на гумите е от съществено значение за намаляване на времето, необходимо за спиране.

Разход на гориво:

Неадекватното налягане на гумите увеличава устойчивостта на търкаляне, което води до по -голям разход на гориво. Поддържането на правилното налягане гарантира оптимална ефективност на горивото, спестявайки ви пари в дългосрочен план.

Често задавани въпроси

В: Колко често трябва да проверявам налягането в гумите?
О: Препоръчваме да проверявате налягането на гумите си поне веднъж месечно и преди да предприемете дълги пътувания. Тази проста, безплатна задача може значително да повиши вашата безопасност.

В: Къде мога да намеря препоръчаното налягане в гумите за моето превозно средство?
О: Прецизното налягане на гумите за вашето превозно средство обикновено се очертава в ръководството на автомобила или от вътрешната страна на вратата на водача, капачката на резервоара за гориво или отделението за ръкавици. Уверете се, че се позовавате на правилните нива на налягане за нормални и натоварени условия на шофиране.

Кога за последно проверихте гумите си?


Спомняте ли си последния път, когато проверихте налягането на гумите си? Не?
Недостатъчно напомпаните гуми са опасни за поведението на Вашето превозно средство на пътя и Вашата сигурност. Да се провери налягането на гумите е просто и безплатно и може да увеличи сигурността Ви.
Шофирането с неправилно налягане на гумите може да се отрази на поведението на превозното средство и сериозно да застраши сигурността, като може да се стигне и до застрашаващи живота инциденти.


Не сте сигурни какво е нужното налягане на гумите за Вашето превозно средство? Къде да намерите информация?


Точното налягане за Вашето превозно средство обикновено се намира в упътването на самото превозно средство.
Информацията може да бъде отбелязана и във вътрешността на превозното средство (на вратата на шофьора, кутията с бушони или на вътрешната страна на капачката на резервоара за гориво).
В повечето случаи има отбелязани две нива на налягане :
- за нормални условия на шофиране
- за натоварено превозно средство (с повече хора или с допълнителен тежък товар)
За да проверите налягането на гумите имате нужда от манометър или от стандартен комплект за помпане на гуми, какъвто може да се намери при повечето сервизи и бензиностанции.

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта на ОРС или КЗП
Copyright© 2019 W3D Studio. "24Гуми" ООД - Всички цени в сайта са за 1 брой гума с начислено ДДС