телефон Поръчай по телефон
070050199

Зимни гуми - страница 316

Няма намерени резултати

Зимни гуми

С идването на студените месеци се появява и нуждата от покупка на зимни гуми. Те са подходящият избор, когато температурите паднат под - 7 градуса.

Зимните гуми са по-ефективни при студено време, защото са изработени от специален каучук на протектора. Освен това показват по-добри показатели при тръгване, спиране и завиване спрямо всесезонните и летните такива.

Те предоставят по-добро сцепление поради факта, че имат широки блокчета и грайфери, които подпомагат сцеплението при зимни пътища и хълмове. Грайферите отстраняват снега от гумите благодарение на многобройните ламели, с които разполагат. Ламелите “захапват” снега и осигуряват твърд контакт с настилката.

Може да разпознаете кои гуми са зимни по символите върху тях: символ с планински връх и снежинка.

Избор на зимни гуми

“Как да изберем зимни гуми?” е често задаван въпрос. Преди да се спрете на конкретен модел, помислете върху няколко фактора: колко често и къде шофирате; какви са метеорологичните условия в района, където живеете; през коя част на денонощието карате най-често.

Когато сте решили от кой модел се нуждаете, е хубаво да смените и четирите гуми със зимни. В противен случай устойчивостта на автомобила ви се понижава. Що се отнася до налягането на зимните гуми, то е нужна редовна профилактична проверка на налягането на въздуха. Хубаво е да се случва на всеки две седмици при студени гуми.

На каквито и зимни гуми да се спрете обаче, помнете, че трябва да сте внимателни, докато шофирате. Съобразявайте скоростта и климатичните условия по пътя. Редовно проверявайте налягането на зимните гуми, съхранявайте ги правилно (в специални калъфи, положени на една страна, но никога с протектора надолу) и не на последно място спазвайте законите в държавата, в която шофирате.

Зимни гуми от онлайн магазин “24 гуми”

Сайтът “24 гуми” предлага нови зимни гуми, които ще ви бъдат полезен помощник при всяко пътуване в студено време. Разнообразието от модели е огромно, за да се задоволят нуждите и желанията на всеки, който иска да подготви колата си за зимните месеци.

При нас ще откриете модели на световно известни и доказани производители като Goodyear, Pirelli, Michelin, Continental, Dunlop и други.

Чудесен избор е моделът WinterContact™ TS 870 от марка Continental, който работи безпроблемно на всякакъв тип пътища: заледени, заснежени или мокри. Той използва нова полимерна смес и преработен за снежни и ледени условия протектор. Това осигурява по-качествена работа на гумите при минусови температури. Освен това WinterContact™ TS 870 се откроява с ниски нива на шум, което прави пътуването по-приятно.

Разгледайте зимните гуми в онлайн магазин “24 Gumi” и изберете подходящите за вашия автомобил! Ако имате въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта на ОРС или КЗП
Copyright© 2019 W3D Studio. "24Гуми" ООД - Всички цени в сайта са за 1 брой гума с начислено ДДС